lördag 26 juli 2008

Snåljåparna får ett parasoll


Det är sjukt varmt att ligga i solen på stranden. Maken funderar på om vi ska köpa ett parasoll. Hemma och ta med till nästa semester! Hmm, jag tänker att vi kan väl köpa ett nu om vi vill ha. Kostar 16 Euro. Orkar dock inte ta tag i saken.
Ett par timmar senare kommer det danska paret som legat bakom oss och frågar om vi vill ha deras parasoll. De ska åka hem. Jag hör först inte vad de säger och såg säkert ut som de ställt världens dummaste fråga. Sen kommer jag på vad de sagt och tackar glatt ja.

De tyckte säkert jättesynd om oss. Eller kanske snarare våra barn. Stackars barn, föräldrarna har inte ens råd att köpa ett parasoll kanske de tänkte.

Först på kvällen kom vi på att de säkert hört vår allvarliga diskussion om vi skulle köpa ett parasoll. Hemma. För att ta med till nästa semester.

Ett parasoll som inte kostar mer än varsinn lunch på stan hemma. Stackars "fattiga" oss. Ganska komiskt tyckte vi det var när vi kom på att de säkert hört vad vi sagt. Vi fick oss ett gott skratt. Tack igen för parasollet! Vi använde det på stranden. På balkongen. Och det fick följa med hem (mer om det senare). Till alla er som inte tar ett parasoll hemifrån. Köp ett på plats! Det är så skönt att sitta i skuggan och njuta.

Inga kommentarer: